ابزار سایت

نمایه

فصل 3- نمایه کاربر

کاربر با کلیک بر روی تصویر نمایه خود که در سمت چپ نوار قرار دارد، می‌تواند وارد صفحه «نمایه من» شود.

شکل 1: ویرایش مشخصات

«نمایه کاربر» صفحه‌ای است که مشخصات شخصی کاربر برای مشاهده دیگران در آن وجود دارد و کاربر می‌تواند در آن توضیحاتی درباره خود برای دیگران نمایش دهد. مشخصات این صفحه توسط کاربران دیگر قابل مشاهده است اما تنظیمات آن مربوط به خود کاربر است و برای دیگران قابل مشاهده نیست. با کلیک بر روی گزینه «نمایه من» کاربر وارد صفحه تنظیمات نمایه خود ‌می‌شود. عکس سرصفحه1، به تصویری اطلاق می‌شود که در بالای صفحه «نمایه کاربر» قابل مشاهده است. همان‌طور که در شکل 2 مشاهده می‌شود در پایین عکس سر صفحه کاربر دو گزینه «تغییر موقعیت سر صفحه» و «ویرایش عکس‌های سر صفحه» مشاهده می‌شود.

شکل 2: تصویر سر صفحه

با کلیک بر روی گزینه «تغییر موقعیت سر صفحه» تصویر سر صفحه به صورت شکل 3 تغییر می‌کند که با کشیدن موشواره بر روی تصویر، می‌توان آن را جابجا کرده و قسمتی از آن‌که مورد نظر است را انتخاب نمود.

شکل 3: تغییر موقعیت تصویر سر صفحه

پس از جابجایی تصویر و تعیین موقعیت دلخواه، بر روی گزینه «ذخیره موقعیت» کلیک کرده تا تغییرات انجام‌شده اعمال شود و همچنین می‌توان در صورت منصرف شدن از تغییرات بر روی گزینه «لغو» کلیک نمود.

2-1-1- اطلاعات‌پایه

پایین تصویر سر صفحه بخش «اطلاعات‌پایه» وجود دارد که مطابق شکل 4 نمایش‌دهنده اطلاعات اصلی کاربر مانند «اسم»، «جنسیت»، «تولد»، «تاریخ عضویت» و «علایق» است.

شکل 4: اطلاعات‌پایه

همچنین مقابل هرکدام از مشخصات شکل‌هایی وجود دارد که با کلیک بر روی گزینه «تعیین سطح دسترسی»، صفحه‌ای مطابق شکل 5 می‌شود و می‌توان توسط آن‌ میزان دسترسی کاربران دیگر را به هرکدام از اطلاعات مشخص کرد.

شکل 5: صفحه «حق دسترسی»

در این صفحه کاربر می‌توانید حق دسترسی هرکدام از مشخصات را به صورت جداگانه برای نمایش انتخاب نماید. این دسترسی شامل 3 حالت زیر است.

  • همه : با انتخاب این گزینه تمامی افراد، حتی کسانی که دوست شما نیستند امکان مشاهده اطلاعات را دارند.
  • فقط خودم : با انتخاب این گزینه فقط اطلاعات مورد نظر برای خودتان نمایش داده می‌شود و حتی دوستان شما نیز امکان مشاهده آن را ندارند.
  • دوستان من : با انتخاب این گزینه به غیر از افرادی که جزء دوستان شما هستند هیچ فرد دیگری نمی‌تواند اطلاعات شما را مشاهده نماید.

2-2- تغییر تصویر نمایه

در کنار اطلاعات‌پایه سمت چپ، تصویر نمایه کاربر نمایش داده شده است که با حرکت موشواره بر روی تصویر، گزینه «تغییر تصویر نمایه» مطابق شکل 6 مشاهده می‌شود.

شکل 6: تغیر تصویر نمایه

سپس کاربر با کلیک بر روی گزینه «تغییر تصویر نمایه» وارد صفحه زیر می‌شود.

شکل 7: صفحه انتخاب عکس برای تغییر تصویر نمایه

در این قسمت می‌توان تصاویر را از کتابخانه خود و یا از آلبوم‌هایی که قبلاً وارد شده است، تصویر مورد نظر را انتخاب نمود. همچنین می‌توان یک تصویر را انتخاب کرده و آن را کشیده و در این صفحه رها کرد. با انجام این کار وارد صفحه زیر می‌شوید.

شکل 8: ویرایش تصویر نمایه

در صفحه «برش تصویر نمایه» کاربر می‌تواند هر قسمتی از تصویر وارد کرده را برش دهد و در سمت راست صفحه پیش‌نمایش آن را مشاهده نماید. با کلیک بر روی «اعمال برش» تصویر نمایه مورد نظر تغییر می‌کند.

2-3- افزودن برخی اطلاعات از خودتان

در کادری که در شکل 9 مشخص شده است هر متنی که نوشته شود، در صفحه کاربری نمایش داده می‌شود.

شکل 9: افزودن اطلاعات

زمانی که فردی صفحه «نمایه» یک کاربر را باز می‌نماید متن نوشته‌شده در کادر به صورت شکل 10 مشاهده می‌کند.

شکل 10: نمایش مشخصات اضافی در صفحه «نمایه»

2-4- تازه‌ها

در بخش «تازه‌ها» جعبه متنی مطابق شکل 11 با عنوان «چه خبر؟» وجود دارد. کاربر می‌تواند «یادداشت»، «تصویر» و «ویدیو» مورد نظر خود را به اشتراک بگذارد و همچنین حق دسترسی آن را به صورت زیر انتخاب کند:

  • همه: همه کاربرانی که عضو سامانه هستند بتوانند آن مطلب را مشاهده نمایند.
  • فقط خودم: با انتخاب این گزینه فقط خود کاربر می‌تواند مطلب را ببیند و حتی دوستان کاربر هم نمی‌توانند ببینند.
  • دوستان من: فقط دوستان کاربر می‌توانند مطلب را ببینند.

هر کاربر مطالبی که خودش به اشتراک گذاشته و یا دیگران بر روی نمایه‌ او ایجاد کرده است را می‌تواند مشاهده کند. همچنین تعداد کسانی که مطلب را پسندیده‌ و یا بر روی مطلب نظری گذاشته‌اند و همین‌طور تاریخ قرار دادن مطلب قابل مشاهده است.

شکل 11: مطلب به اشتراک گذاشته‌شده در تازه‌ها

با کلیک کردن بر روی گزینه «دسترسی» که در کنار «تاریخ مطلب» قرار دارد، صفحه «حق دسترسی مطلب» برای کاربر نمایش داده می‌شود و می‌توان آن را تغییر داد. شایان ذکر است که این عمل فقط توسط صاحب نمایه قابل انجام است. حتی اگر شخصی دیگر در صفحه «نمایه» کاربر مطلبی را به اشتراک بگذارد، قابلیت تغییر سطح دسترسی برای آن شخص مهیا نبوده و فقط صاحب نمایه امکان ویرایش سطح دسترسی را خواهد داشت. در بخش «تازه‌ها» مطالبی که خود کاربر به اشتراک گذاشته و یا دیگران بر روی نمایه‌ او ایجاد کرده‌اند را با ساختاری مطابق شکل 12 می‌توان مشاهده کرد. این ساختار به دو صورت زیر اتفاق می‌افتد:

  • کاربر «ب» قصد مشاهده پست‌های داخل نمایه کاربر «الف» را دارد: در این حالت یکی از سطح‌های دسترسی‌ زیر برای پستی که کاربر «ب» قصد مشاهده آن را دارد تعریف شده است:
    • فقط خود: در این سطح از دسترسی «ب» امکان مشاهده نوشته‌های «الف» را ندارد.
    • همه: در این سطح دسترسی اگر «ب» دوست «الف» نباشد، امکان مشاهده نوشته‌ها را زمانی دارد که سطح دسترسی «همه» تعریف شده باشد. در این صورت او می‌تواند نوشته‌های خود را در صفحه «الف» را مشاهده کند، حال اگر «ب» دوست الف باشد، امکان مشاهده نوشته‌هایی که سطح دسترسی آن «همه» یا «دوستان» است را داشته و می‌تواند نوشته‌های خود در صفحه «الف» را مشاهده نماید.
    • دوستان: اگر «ب» دوست «الف» نباشد، امکان مشاهده پست‌های «الف» را ندارد. در مقابل اگر «ب» دوست «الف» باشد، امکان مشاهده نوشته‌هایی که سطح دسترسی آن‌ها «همه» و یا «دوستان» است را داشته و می‌تواند نوشته‌های خود «الف» را در صفحه «الف» مشاهده نماید.
  • کاربر ب قصد نوشتن در نمایه کاربر الف را دارد: در این حالت یکی از سطح دسترسی‌های زیر برای نوشتن در نمایه کاربر «الف» که کاربر «ب» قصد نوشتن در آن را دارد تعریف شده است:
    • فقط خود: «ب» امکان نوشتن در نمایه «الف» را ندارد.
    • همه: «ب» امکان نوشتن در نمایه «الف» را دارد.
    • دوستان: اگر «ب» دوست «الف» باشد، امکان نوشتن در نمایه «الف» را دارد و در غیر این صورت این امکان وجود ندارد.

شکل 12: ضوابط حریم خصوصی در صفحه «نمایه»

2-5- گروه‌ها

در سمت چپ قسمتی وجود دارد به نام «گروه‌ها» که کاربر می‌تواند گروه‌هایی که در آن‌ها عضو است را مشاهده نماید. برای بازدید از هرکدام از این «گروه‌ها» کاربر می‌تواند با کلیک روی آن وارد گروه مورد نظر ‌شود. همچنین با کلیک بر روی «مشاهده همه» وارد قسمت «گروه‌ها» شده و تمامی گروه‌هایی که در آن کاربر عضو است را مشاهده نماید. شکل 13: گروه‌ها

2-6- آلبوم‌های تصویر، ویدیو و دوستان

ابزارک‌هایی که در سمت چپ صفحه «نمایه» قرار دارد، آلبوم‌های «تصاویر»، «ویدیوها» و «دوستان» کاربر مشاهده می‌شود. همچنین تعداد آن‌ها نیز قابل مشاهده است. با کلیک بر روی گزینه «مشاهده همه» در هر کدام از این اقلام می‌توان وارد بخش‌ مربوط به هرکدام از آن‌ها شده و کاربر می‌تواند تمامی «آلبوم‌ها» و «ویدیوهای» خود را مشاهده نماید.

شکل 14: آلبوم‌های تصاویر، دوستان، ویدیو

1) Cover photo
نمایه.txt · آخرین ویرایش: 2019/01/15 12:45